CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar önce İstanbul’un silüetini bozan binalar için istediği ve bir türlü gerçekleşmeyen “tıraşlanma operasyonu” Ankara’da uygulandı. Atatürk Orman Çiftliği içinde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin karşısına yapılmak istenen çok katlı rezidanslar, güvenlik ve estetik gerekçesiyle tıraşlandı.
Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin tamamlanmasından bir süre sonra kampüsün Söğütözü tarafındaki cephesinde, çok katlı konutlar yapılmaya başlandı. Daha önce orada bulanan sitelerden daha yüksek planlanan ve Cumhurbaşkanlığı konutu ve çalışma ofisleriyle karşı karşıya olan bu rezidanslar, inşaat aşamasında dikkat çekti.
ÜÇ KAT TIRAŞLANDI
Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Erdoğan, firmanın sahibinden binaları tıraşlamasını istedi. Buna gerekçe olarak da hem güvenlik, hem de estetik açıdan bölgedeki diğer binalarla uyumlu olmaması gösterildi. Cumhurbaşkanı gibi Rizeli olan inşaatın sahibi, projesini önce iki kat, ardından da bir kat revize ederek kısalttı. Ancak firma sahibinin ruhsatındaki izin dikkate alınarak, kendisine kayıpları için başka bir arazinin gösterileceği dile getirildi.
Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği